E-pulpPublishers-header1.jpg (84541 bytes)

           HOME   Over ons | Nieuws | Onze auteurs | Onze uitgaven | Onze webshop (externe link)

Button-nieuwsbrief3.jpg (81137 bytes)

 

Onze auteurs
balkje2.gif (853 bytes)

 

M.P.O. Books

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Anne van Doorn - De ouders keerden niet terug

 

 

 

 

 

 

 

Eugenius Quak - Gruwelijk is het huwelijk

 

 

 

 

 

 

 

M.P.O. Books - Deze schrijver van misdaadromans is de oudgediende binnen onze uitgeverij. M.P.O. Books debuteerde in 2004 met Bij verstek veroordeeld dat door de Detective en Thrillergids van Vrij Nederland werd onthaald als een van de Nieuwe Nederlandstalige Topthrillers. Biblion tipte de auteur in 2013 als een van de toekomstige winnaars van de Gouden Strop. Jarenlang (2002-2008) was Books als recensent verbonden aan Crimezone, de site voor en door liefhebbers van het spannende boek. Zijn paperbacks verschenen de afgelopen jaren bij uitgeverij De Leeskamer.

De misdaadromans van M.P.O. Books gaan over het rechercheteam van politiedistrict Heuvelrug, met als hoofdpersoon Bram Petersen. Zijn boeken ademen de sfeer van goede Britse detectiveserie als Midsomer Murders. Books is bovendien sterk beïnvloed door de whodunits van de jaren dertig van de vorige eeuw, wat vooral te merken is in zijn latere werk. In zijn Heuvelrug-serie kwamen al negen boeken uit.

De komende jaren zal E-Pulp Publishers al zijn oude titels als e-book uitbrengen, en als paperback indien de betreffende titel was uitverkocht. Bij verstek veroordeeld is de allereerste officiële uitgave van E-Pulp. Deze spannende misdaadroman werd voor de gelegenheid door M.P.O. Books geheel opgefrist en door ons voorzien van een landkaartje van de directe omgeving waarin het verhaal zich afspeelt.

De auteur werkt aan meer delen. Meer informatie: www.mpobooks.nl.

 

 

*********

 

Dieudonné - Onze enige “buitenlandse” auteur van dit moment. Paul Dieudonné groeide op in Nederland, maar emigreerde met zijn familie in de late jaren zestig naar Canada. Zijn geboorteland is hij echter nooit vergeten. Dankzij de boeken van Albert Cornelis Baantjer bleef hij een band met Nederland houden.

Jarenlang had Dieudonné in Montreal een antiquariaat tot ernstige gezondheidsklachten hem dwongen de zaak te verkopen. Sindsdien droomt hij ervan in de voetsporen te treden van zijn grote voorbeeld A.C. Baantjer. Paul Dieudonné concentreert zich momenteel op het schrijven van zijn eerste boek dat in de loop van 2018 zal verschijnen.

 

*********

 

Anne van Doorn - Detective-auteur Anne van Doorn verlangt naar mysteries. Misdrijven die het alledaagse overstijgen. Belangrijke inspiratiebronnen zijn de boeken van Arthur Conan Doyle, Agatha Christie, Baroness Orczy, G.K. Chesterton en Arnaldur Indridason.

De mysterieromans van Anne van Doorn spreken tot de verbeelding. Het debuut De ouders keerden niet terug doet denken aan het mysterieuze en onalledaagse in de verhalen van Arthur Conan Doyle (Sherlock Holmes), met een vrouwelijke, luchtige twist à la Christie (Tommy & Tuppence) en een tragische ondertoon à la Indridason. Hoofdpersonen zijn particulier rechercheur Robbie Corbijn en zijn assistente Lowina de Jong.

Naast mysterieromans schrijft Anne van Doorn korte verhalen, zoals het gratis De dichter die zichzelf opsloot. Anne van Doorn werkt ook aan de opvolger voor De ouders keerden niet terug, getiteld De student die zou trouwen.

Kijk ook op www.annevandoorn.be

 

*********

 

Eugenius Quak - BUITENISSIG. Dat woord beschrijft het best de schrijfsels van privé-detective Eugenius Quak, al zal hij zelf de voorkeur geven aan het woord BUITENGEWOON. Is hij de grootste mafkees in de misdaadlectuur of is hij, zoals hij zelf beweert, een geniale speurneus die autobiografisch verslag doet van zijn werk en leven?

Waarschijnlijk introduceert Quak liever zichzelf:

Mijn naam is Eugenius M. Quak. Onthoud die naam als je nog niet van mijn spannende avonturen hebt gehoord. Je moet haast wel van een andere planeet komen als mijn naam geen bel doet rinkelen in dat suffe hoofd van jou. Wat zeg ik, je komt waarschijnlijk uit een ander melkwegstelsel, een ander universum! Want de kranten hebben bol gestaan van de vergrotende en overtreffende trappen, trappen op en trappen af, je zou er buiten adem van raken, allemaal om de Tragedie van Groot Beukenstein te beschrijven, het misdrijf dat ik op geniale wijze wist op te lossen.

Quaks boeken zijn 100% Pulp. Quak schrijft misdaadlectuur die volstrekt ongeschikt is voor verzuurde feministes, politiekcorrecte kwezelaars, fatsoensrakkers en fantasieloze betweters. Quak: “Dus zo'n beetje 99% van de wereldbevolking!”

Behoor jij tot dat ene uitverkoren procentje van Quakproevers? Bestel dan vandaag nog de maffe detectiveroman Gruwelijk is het huwelijk, en na lezing weet je zeker dat je nooit een boek als dit hebt gelezen. Voorzien van een enthousiast voorwoord van hoofdinspecteur J.N.P. van Konijnenburg.

Eugenius Quak bevindt zich momenteel (volgens de geruchten) op zee, waar hij zou werken aan de opvolger, Hoteldebotel in een hotel.

balkje2.gif (853 bytes)

M.P.O. Books - De bloedzuiger

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Anne van Doorn - De geliefde die in het veen verdween