E-pulpPublishers-header1.jpg (84541 bytes)

           HOME   Over ons | Nieuws | Onze auteurs | Onze uitgaven | Onze webshop (externe link)

Button-nieuwsbrief3.jpg (81137 bytes)

 

E-Pulp Publishers
balkje2.gif (853 bytes)

M.P.O. Books

 

 

 

E-Pulp Publishers is een gloednieuwe uitgeverij, opgericht in maart 2017.

Wij geloven niet in de glamourgirls van de grachtengordeluitgeverijen. Het gaat ons er niet om of onze auteurs slank, blond en tot in de puntjes verzorgd zijn. Wij doen niet aan flitsende reclamecampagnes waarin auteurs als sterren in abri’s verschijnen, maar waarvoor de prijs voor een boek wel fors omhoog moet. Wij doen ook niet aan schrijvende BN’ers, waarmee hijgerige media graag voetjevrijen, en we hollen ook niet achter hypes aan in de hoop een paar stuivers mee te profiteren. Wij geloven in het geschreven woord en onszelf.

Wij geloven ook niet in dikke, vertaalde pillen van buitenlandse auteurs. Wij willen geen boekenkasten volproppen, of regenwouden kappen, wij willen de lezer verrassen door telkens nieuwe verhalen voor een betaalbare prijs – soms zelfs gratis – aan te bieden. Wij willen terug naar de tijd van de pulp fictie, toen je voor de prijs van een kop koffie met gebak een boek of tijdschrift kon kopen waarmee je je een tijdje in een andere wereld kon wanen.

Wij hebben geen literaire poeha, al staat kwaliteit bij ons voorop. We hebben het zo'n beetje gehad met de “psychologisch-realistische school”, die realisme tot norm verhief, maar waardoor de lezer niet langer aan het alledaagse kon ontsnappen en er weinig ruimte voor de verbeelding overbleef. Pulp is voor ons daarom een geuzennaam. Pulp staat voor ons voor fantasierijk, betaalbaar, zonder literaire pretenties. Het protserige predicaat “literaire thriller” zal je niet op onze boeken aantreffen.

Wij doen het op moderne wijze. Wij werken daarom voornamelijk met het e-book, dat je op de e-reader, tablet of smartphone kunt downloaden. Maar wij willen de fysieke boekhandel niet de kans misgunnen van onze arbeid mee te profiteren, en daarom verschijnt een aantal van onze titels ook als paperback.

Wij zijn nieuw, wij zijn klaar voor de toekomst.

balkje2.gif (853 bytes)

Anne van Doorn - De ouders keerden niet terug